marți, 3 martie 2015

Cum se alege o hota de bucatarie

Daca nu aveti un ventilator deasupra plitei, care sa evacueze in pod sau in exterior aburul si fumul, cu siguranta veti avea nevoie sa va montati o hota. De ce?

Chiar daca nu considerati ca unele mirosuri de la gatit sunt inacceptabile, unsoarea vaporizata se poate prinde de toate suprafetele din frumoasa dumneavostra bucatarie, iar umezeala va poate compromite eficienta izolatiei si poate sa va apara igrasie, ceea ce cu siguranta nu va doriti. Solutia este sa atrageti toti acesti vapori intr-o anumita directie, astfel incat ventilatorul sa ii poate elimina catre exterior si sa va protejeze incaperea de neplacerile mentionate.

Hotele va scapa nu numai de vaporii de grasime ci si de mirosurile care ies in momentul in care gatiti. Imaginati-va ce ar insemna sa se imprastie mirosul de peste prajit prin toata casa. Cu ajutorul hotei puteti evita acest dezastru.

In momentul in care decideti sa va cumparati o hota, va recomand ca inainte sa va cumparati aragazul pentru ca dimensiunea hotei se stabileste in functie de dimensiunea aragazului, adica daca alegeti un model de 50 x 50 cm sau un model de 60 x 60 cm, acestea fiind cazurile pentru o bucatarie de familie, pentru ca atunci cand este vorba de o hota pentru bucataria unui restaurant, aceasta trebuie sa fie de dimensiune mai mare si sa aiba o putere suficienta pentru a face fata unui flux intens de gatit.

O alta caracteristica pe care trebuie sa o aveti in vedere este numarul de motoare, iar hotele normale sunt prevazute cu unul sau doua motoare, iar acestea dau puterea hotei. De exemplu, pentru o hota cu doua motore, puterea de absorbtie este, in general de 400 de mc/h. Este adevarat ca aceasta este mai eficienta decat o hota cu un motor, dar trebuie sa tineti cont si de faptul ca presupune un consum dublu. Daca o hota cu un motor consuma 100 W, una cu doua motoare va consuma, evident 200 W, iar in cazul in care o utilizati destul de mult, aceasta diferenta va fi resimtita la factura de energie electrica.

Pe langa aceste detalii tehnice, alegerea hotei se face si in functie de designul ei, in special dupa culoare. Va recomand sa asortati hota cu celelalte echipamente din bucatarie, iar daca nu puteti face acest lucru, incercati sa fie la fel cu aragazul. Daca aveti aragaz de inox si o friteuza profesionala, in mod obligatoriu si hota trebuie sa fie tot din inox. Pentru a va ajuta, producatorii va ofera hote albe, negre, gri sau maro. Trebuie mentionat faptul ca cele mai scumpe sunt hotele din inox, dar acestea prezinta avantajul ca nu se ingalbenesc de la gatit.

Oricum, costul unei hote clasice de bucatarie nu presupune o investitie considerabila, dar va este absolut necesara daca vreti sa va protejati celelalte lucruri de vaporii de grasime.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu